SmartTID åbner nu op for single sign on, også kendt som SSO. I første omgang er det via Microsoft og deres "Sign in with Microsoft" feature, men der er planer om flere senere - eks. Google.

Så hvis jeres brugere har et login til Office 365 og/eller Microsoft Azure AD så kan I med fordel bruge dette. Bemærk, at der altså skal være overensstemmelse mellem e-mailadressen brugt hos Microsoft og det brugernavn (= e-mailadresse), der bruges i SmartTID.

Det gør det nemmere at administrere da brugerne kun skal vedligeholdes et sted, og nemmere for brugerne da de ikke skal huske på flere forskellige logins.

Men den vigtigste årsag er sikkerhed. Særligt hvis det kombineres med 2 faktor godkendelse (2FA). Herved sikrer I at det ikke vil være muligt for en bruger at få adgang til persondata uden at de også skal godkende via en app på mobilen eller sms. Det vil derfor være meget vanskeligt for uvedkommende, selv hvis de får fat i brugernavn og password, at få adgang til persondata i SmartTID.

Via systemopsætning bliver det muligt at aktivere og deaktivere de forskellige login former vi vil understøtte.

Eks. med nedenstående opsætning tillades der ikke login med almindelige brugernavn og password gemt i SmartTID, men der skal anvende Microsoft login.

Image Placeholder

Denne feature supporteres i portalen fra version 0.9.30 og databasen fra version 6.19.20